Vernieuwde tweedaagse Mariakerkerie eerste weekend augustus

Gepubliceerd op 02/08/2022

De VZW Handelaars Mariakerke, Raversijde & Omliggende heeft beslist om de Mariakerkerie op een andere manier te organiseren. De nieuwe editie van de Mariakerkerie gaat door in het hart van Mariakerke, op en rond het Mariakerkeplein. De Nieuwpoortsesteenweg wordt dus niet meer afgesloten.  Samen met het Economisch Huis Oostende organiseert de Handelaarsbond Mariakerke, Raversijde en Omliggende een sfeervolle ‘boho’ markt vol beleving.

“Uit het verleden bleek dat het beter is om de Nieuwpoortsesteenweg weg te laten uit het parcours zodat het doorgaand verkeer verzekerd blijft. Daarom hebben we ervoor gekozen om alles te centraliseren op het Mariakerkeplein. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe wind het evenement bijzonder gezellig zal maken”, zegt voorzitter van de handelaarsbond David Naessens.

Meerdere handelaars uit de wijk zullen op de ‘boho’ markt vertegenwoordigd zijn. Er zijn optredens van DJ Gueush, Barak Friture en The Wildflowers. Lokale handelaars zorgen voor eet- en drinkgelegenheden en voor de kinderen is er animatie voorzien. Ze kunnen zich uitleven op springkastelen, een initiatie skateboarden aan The Clubhouse Oswherlu volgen of heel wat beleven bij een clown en gekke kinderkapsels uitproberen.

Schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn is blij met de samenwerking: “Voor deze gezellige markt bundelden we de krachten met de handelaarsbond en dat zorgde voor een mooie dynamiek. De Mariakerkerie belooft een sprankelend event te worden met tal van activiteiten georganiseerd voor en door lokale handelaars. Dat maakt van de Mariakerkerie een niet te missen event.”

Filip Roelandt, algemeen directeur Economisch Huis Oostende is lovend: “Met dit gezamenlijk initiatief van de handelaarsbond en het Economisch Huis zetten we bruisend Mariakerke graag in de kijker! We zijn trots op het resultaat van deze intense samenwerking.”

Naast een sfeervolle markt op het Mariakerkeplein is er ook nog steeds de rommelmarkt. Er is een parcours uitgestippeld in de zijstraten van de Nieuwpoortsesteenweg tot aan de Oswherlu waar het centrale punt van de rommelmarkt is.

---

Straten rommelmarkt: Mariakerkeplein, Sterstraat, Vredestraat, Mariakerkelaan, Derbylaan, Arthuur Vanhoutelaan, Acacialaan, Schermplantenstraat, Lijsterbeslaas, Rozenlaan, Anjelierenlaan en de Aartshertogstraat).