Oostende is klaar voor 'shoppen op afspraak'

Gepubliceerd op 30/03/2021
Shoppen op afspraak in Oostende raamaffiche

Sinds zaterdag 27 maart 2021 kan er bij de niet-essentiële winkels enkel nog geshopt worden op afspraak. Het Economisch Huis Oostende schakelde snel en creëerde een handig overzicht op de gekende website www.ikkoopinoostende.be waar alle winkels die op afspraak zullen werken, gebundeld worden. Hiermee wordt de website dé tool bij uitstek waar je alles over (online) winkelen en take-away in Oostende terugvindt.

 

Schepen voor Ondernemen Charlotte Verkeyn: “De bestaande website ikkoopinoostende.be werd na het nieuws van woensdag meteen uitgebreid met een extra tabblad ‘shoppen op afspraak’. Hier vind je alle handelszaken terug die op afspraak zullen werken. Daarnaast werkt de website ook met een handige zoekfunctie, kunnen de mensen verschillende filters toepassen en kan er meteen doorgeklikt worden om je afspraak bij een bepaalde zaak te boeken.”

Daarnaast werden er voor de handelaars duidelijke raamaffiches ontworpen die aangeven of er kan gewinkeld worden op afspraak. “De winkeliers kunnen de affiche personaliseren door aan te geven via welke kanalen men een afspraak kan boeken. Vervolgens kunnen ze deze afdrukken en op een zichtbare plaats uithangen aan de etalage. Hiermee proberen we de drempel om een afspraak te boeken zo laag mogelijk te houden”, vertelt schepen Verkeyn.

De template werd reeds via de nieuwsbrief van het Economisch Huis aan de handelaars bezorgd, maar kan ook te allen tijde gedownload worden op de website www.economischhuis.be.

Oostendse handelaars die zich nog niet terugvinden in het overzicht op www.ikkoopinoostende.be kunnen zich steeds aanmelden bij het Economisch Huis Oostende via info@economischhuis.be of 059 24 23 00.

Eén website waar je alles over (online) shoppen en take-away in Oostende terugvindt

Naast de nieuwe functie ‘shoppen op afspraak’, blijft www.ikkoopinoostende.be dé tool om alles te weten te komen over shoppen in Oostende. Je ontdekt er bij welke winkeliers je online kan shoppen en welke horecazaken in Oostende take-away aanbieden.

Om deze (extra) functionaliteiten nog eens extra onder de aandacht te brengen, wordt een promotiecampagne opgestart op de sociale mediakanalen van het Economisch Huis Oostende.

“Met bovengenoemde acties, wil het Economisch Huis Oostende nogmaals alles op alles zetten om onze lokale ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen”, besluit schepen Verkeyn.

 

Focus op veiligheid blijft behouden

Naast de flexibiliteit van de lokale handelaars blijft de nadruk ook liggen op veiligheid. De handelszaken zijn voorzien van alle nodige veiligheidsmaterialen, maar ook in de winkelstraten zal alles veilig kunnen verlopen door middel van ‘crowd control’. Hiermee blijft de focus op veilig shoppen behouden.