Nieuwe Handelaarskaart Torhoutsesteenweg

Gepubliceerd op 09/05/2022

De Torhoutsesteenweg is een icoon in Oostende. Het is een straat met een rijke geschiedenis, vele gezichten en een grote diversiteit aan inwoners en handelaars. De sociaal-artistieke organisatie Klein Verhaal wilde samen met Stad Oostende deze diversiteit onderzoeken, de handelaars met elkaar verbinden en de Torhoutsesteenweg opnieuw op de kaart zetten.

​In de straat is er een enorm aanbod aan winkels, diensten, producten en specialiteiten in alle geuren en kleuren, waardoor het voor klanten soms moeilijk is om hun weg te vinden in de levendige straat. Daarom werd een leuke handelaarskaart gemaakt met een overzicht van alle handelszaken in de Torhoutsesteenweg tussen ’t Paard en de Elisabethlaan met vermelding van een specialiteit die ze aanbieden.

De handelaars beter leren kennen
​Deze straat dankt zijn specifieke karakter aan alle mensen die er een zaak hebben. Het zijn de handelaars die de Torhoutsesteenweg zijn ‘gezicht’ geven. Daarom startte Klein Verhaal een intensief traject om hen beter te leren kennen. In de eerste fase organiseerde Klein Verhaal een interviewronde en in de tweede fase trok de organisatie met een mobiel drukatelier doorheen de straat om de vele handelaars een 'gezicht' te geven. Grafisch kunstenaar Ella Vandenbussche begeleidde de handelaars (of leden van hun gezin) om een andere handelaar uit de straat te portretteren. Dat leverde leuke tekeningen op die ook op de kaart te zien zijn. Een overzicht van alle portretten en meer info over de handelaars vind je ook op www.kleinverhaal.be

Je kan de kaart ook downloaden via www.oostende.be/torhoutsesteenweg