Lokale handelaars vormen tijdens de eindejaarsperiode samen één Oostends stripverhaal

Gepubliceerd op 07/12/2021
Hoe de meeuw Kerstmis redde

Maak een leuke winterwandeling of fietstour

Dit jaar zijn er geen Doodles, maar is er vanaf woensdag 8 december wel een uniek Oostends stripverhaal te zien op de etalages van enkele Oostendse handelaars. Het Economisch Huis Oostende werkte hiervoor samen met Marcel Rouffa. Rouffa is een striptekenaar die leeft en werkt in Oostende. Hij tekende verhalen voor de tijdschriften Kuifje en Robbedoes, werkte voor uitgeverij De Standaard en publiceerde in het buitenland. Momenteel werkt hij aan een reeks tekeningen met zichten en panorama’s van Oostende die hij volgend jaar tentoonstelt.

Het Economisch Huis Oostende tekende een wandel- en fietsroute uit door heel Oostende. De wandelroute loopt in het centrum van Oostende, terwijl de fietsroute stadsbreed is en je door de verschillende wijken kan fietsen. Elke deelnemende handelaar heeft één stukje van het stripverhaal op zijn/haar etalage staan. Wie de hele route in de juiste volgorde volgt, kan het volledige stripverhaal ontdekken. Heel wat handelaars zijn door het stripverhaal dus met elkaar verbonden.

Kinderzoektocht: het verloren pakje

Ook de kindjes kunnen de speurneus in zichzelf naar boven halen in deze kerstactie. Voor de kleinsten onder ons is er namelijk ook een leuke, interactieve zoektocht naar 'het verloren pakje' uit het stripverhaal voorzien. Aan de hand van drie tips kunnen kinderen de exacte locatie van het verloren pakje achterhalen en krijgen ze een origineel cadeautje voor het knappe speurwerk.

Lokale handel stimuleren

De kerstactie zorgt niet alleen voor wat beleving, maar ondersteunt ook de lokale economie. Wie een fysiek exemplaar van de unieke strip wilt, kan bij 6 verschillende deelnemende handelszaken een stempel verzamelen door iets ter waarde van minimum 10 euro te kopen. Met de kerstactie wil het Economisch Huis Oostende meer beleving rond de lokale handelaars creëren en op die manier ook het economisch weefsel stimuleren.

Schepen van Ondernemen, Charlotte Verkeyn: “Mensen komen door deze kerstactie voorbij heel wat Oostendse handelszaken, die ze voordien misschien nog niet kenden. Het is dus de ideale manier om Ondernemend Oostende te gaan ontdekken en de lokale handelaars te ondersteunen. Als mensen de stripvakjes op de etalages gaan bekijken, zien ze namelijk ook automatisch wat de zaak te bieden heeft. Wie de wandel- of fietsroute volgt, gaat onderweg misschien bij de lokale handelaars al wat kerstcadeautjes kopen. Zo willen we mensen aanzetten om nog meer volgens #ikkoopinoostende te handelen en voor de kinderen is er zo ook een leuke buitenactiviteit aan gekoppeld.”

Alle deelnemende handelaars, werden gebundeld in een handig plannetje dat je bij het Economisch Huis Oostende, Toerisme Oostende en bij alle deelnemende handelaars kan verkrijgen. Ook op de website https://www.ikkoopinoostende.be/kerstactie staat er een digitaal plannetje met alle deelnemende handelaars en meer informatie over de actie. De actie loopt nog tot en met 9 januari.