Wil je genieten van een avondje lachen in een gezellig café in Oostende? Op 9 november organiseert het Economisch Huis Oostende samen met de Oostende horeca ‘Café Comedy’, een comedyavond in lokale cafés.

Waar

19.00 uur On Stage Bar des Amis Filips Place
21.00 uur Manuscript Pura Vida Hemingway

Kom jij ook?
Wil je je lachspieren trainen in één van de zes cafés? Neem mooi op tijd je plaatsje in, want vol is vol!

 

Programma

Headliners van de avond zijn niemand minder dan
Piv Huvluv, Mohsin Abbas en Impr"o"mer!
Maar ook opkomend talent van eigen bodem komt aan de beurt.

Hieronder zie je het volledige programma van de avond.

    On Stage Bar des Amis Filips Place
19.00

19.10

Kjen Descheemaecker (MC) Jan-Bart De Muelenaere (MC) Maarten D'Haene (MC)
19.10 19.15 Jean De Coster Gijs Drooghenbroodt Jonathan Scheurmans
19.15 19.20 Kjen Descheemaecker (MC) Jan-Bart De Muelenaere (MC) Maarten D'Haene (MC)
19.20 19.40 Claude Willaert Kevin Pottier Hans Cools
19.45 20.30 Piv Huvluv Impr'o'mer Mohsin Abbas

 

    Manuscript Pura Vida Hemingway
21.00

21.10

Kjen Descheemaecker (MC) Jan-Bart De Muelenaere (MC) Maarten D'Haene (MC)
21.10 21.15 Jeremy Baltii Punchline

Krist Kluysse

21.15 21.20 Kjen Descheemaecker (MC) Jan-Bart De Muelenaere (MC) Maarten D'Haene (MC)
21.20 21.40 Claude Willaert Kevin Pottier Hans Cools
21.45 22.30 Piv Huvluv Impr'o'mer Mohsin Abbas

Wie is Wie?

Piv Huvluv

Piv is al 25 jaar een vaste waarde in het Vlaamse comedy-landschap. U kent hem misschien van Comedy Casino of Eigen Kweek? Bovenal is hij een rasperformer en entertainer. Het podium is zijn natuurlijke habitat. Hij speelt van Alveringem tot in Zoutleeuw, in charmante parochiezaaltjes en majestueuze schouwburgen, in line-up en solo, voor kinderen en volwassenen…  Altijd met volle goesting! Een geboren verteller met een heerlijk Oostends accent. Een gepassioneerd muziekliefhebber, die - met de vinylplatenspeler als vast attribuut - altijd een song klaar heeft bij een verhaal. Of omgekeerd. 

Mohsin Abbas

Mohsin Abbas is een naam die niet meteen bekend in de oren klinkt en dat komt omdat je hem nog nooit aan het werk hebt gezien. Eénmaal hij op het podium staat, zorgt hij ervoor dat je zijn naam nooit meer zal vergeten. Mohsin is een dertiger en woont in de Stad aan Zee Oostende. In het sappig Oostends neemt hij het publiek mee naar zijn roots, zijn studententijd in Gent maar ook zijn leven nu als papa. Verwacht je aan grenzeloze humor in sneltempo!

2017: Commeere Comedy Cup: Winnaar publieksprijs
2017: Commeere Comedy Cup: 3e vakjury
2018: Leerling Humorklas
2019: Lunatic Comedy Award: Runner-up
2022: Friends of Comedy Cup: Winnaar

Impr”o”mer

Impr”o”mer is het allereerste, en enige, improvisatiegezelschap aan de Belgische kust. Improcomedy dat zijn snelle, snedige en komische scenes allemaal startend vanuit de suggesties van het publiek.  Wat we gaan brengen weten we dus zelf ook pas het moment zelf. Wat we wel weten is dat het gevarieerd, grappig en aan een hoog tempo op jullie af zal komen.

Kjen Descheemaecker

In 2014 besloot Kjen om zijn passie voor comedy te combineren met zijn ervaring als Vlaams kampioen beatbox. Hij observeerde muziek in al zijn facetten en maakte daar grappige sketches over. Zijn comedyshows zijn een unieke mix van humor en beatbox. Hij verwent het publiek met verschillende lachsalvo's om ze daarna te overdonderen met zijn beatboxkunsten. Dit alles is samen verweven tot een mooi geheel met veel herkenbare grappen die vaak handelen over muziek.

Claude Willaert

Claude Willaert is een wereldvreemde man die houdt van de wereld. Hij brengt fijn absurdisme dat in het oog springt en blijft hangen. De zee staat centraal in zijn leven en hij is ook zot van meeuwen.

Maarten D’Haene

Maarten is vaste MC in de Roes Comedy Club Gent. Iedereen kan een mop bedenken. Maar wat uit zijn hoofd voortkomt is toch speciaal. Zoals zijn woonplaats Wortegem, ergens op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen, is hij is een randgeval. Het is zeer moeilijk om hem in één bepaald humorvakje onder te brengen. Het is een combo van alles. Wat wel zeker is, is de start van zijn verhaal. Het begint altijd bij iets kleins, onbenullig… Iets wat we allemaal kennen uit de tuin, huis of straat. Waar het verhaal naartoe gaat is niet te voorspellen. Het lijkt geen richting te hebben maar het tegendeel is waar. Verwacht je aan droge humor gecombineerd met absurde insteken, vreemde redeneringen stavend op observatie en logica met de nodige zelfrelativering. Vergelijk het met vier smaken chips in een vershoudzakje. Het ziet er vreemd uit maar het smaakt lekker!

Jan-Bart De Muelenaere

Jan-Bart De Muelenaere gaat samen met jou op zoek gaan naar wie de West-Vlaming nu eigenlijk wel is. Waar ergert de West-Vlaming zich aan, is het West-Vlaams echt zo moeilijk, zijn er meer dan enkel varkensboeren, welk onderwerp neemt de West-Vlaming het vaakst in de mond, …? Kortom, een interactieve maar vooral humoristische analyse naar de ware aard van de inwoners van de meest westelijke (en prachtige) provincie van het land.

Hans Cools

Nog vrij onbekend, maar nu al erg bemind. Deze enthousiaste beginnende comedian stond pas eind 2018 voor het eerst op een podium. Zijn eerste optreden op de grote markt van Lichtervelde was er niet naast, want het wekte meteen de interesse bij de jury van Humo’s Comedy Cup, waar hij het tot in de halve finale schopte. Hans won ook de jury- en publieksprijs van de Commeere Comedy Cup en ging aan de haal met The Lunatic Comedy Award. Door het podium te delen met oude en minder oude rotten als Lukas Lelie, Piv Huvluv, Steven Mahieu en Joost Van Hyfte leerde Hans snel enkele kneepjes van het vak. Zijn leven als jonge dertiger en kersvers vader is vaak hectisch en staat in fel contrast met de zorgelozejeugd die Hans beleefde in het West-Vlaamse Lichtervelde, waar hij nu nog steeds woont. Laat dat nu net een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn voor deze schrijnwerkerszoon. Als ingenieur stelt Hans beroepsmatig de dingen constant in vraag. Maar ook naast de werkvloer probeert hij een antwoord te vinden op de vragen die u nog niet gesteld had. Hij vertelt je graag wat iedereen op zondagmorgen bij de bakker doet, waarom het gewicht van een pasgeboren kindje overbodige informatie is, of hoe het voelt om als man geboren te worden in het lichaam van een andere man.

Kevin Pottier

Kevin Pottier is een stand up comedian uit Oostende. Kevin Volgde een Comedy workshop in 2014 bij Han Coucke (Han Solo) en is sindsdien al enkele jaren actief in het underground comedy cirquit. Hij maakte deel uit van de collectieven Deth Serious en Komiekskes On Tour. Ondertussen deelde hij de vlaamse comedy podia met o.a. Gunter Lamoot, Hans Cools, Jade Mintjens, David Galle, Nigel Williams, en vele anderen, Ondertussen is hij een vaste waarde bij het Oostends comedy label "Comedy Oostende" (#oostendelacht) waar hij ondertussen zelf een workshop Stand up comedy gaf.

Deelnemende cafés